Румъния търси начини да се раздели с около 2 млн. неоползотворени

...
Румъния търси начини да се раздели с около 2 млн. неоползотворени
Коментари Харесай

Румъния иска да се отърве от 2 млн. дози "АстраЗенека"

Румъния търси способи да се раздели с около 2 млн. неоползотворени дози от имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека ". Според координатора за имунизацията в Румъния доктор Валериу Георгица разновидностите са продажба или подаяние на страни, които имат усложнение в доставките на ваксини.

Северната ни съседка продължава да получава от препарата на " АстраЗенека ", съгласно подписаните съглашения. Вчера в страната са пристигнали още 500 000 дози, с които неупотребените към момента дози стават 2,1 млн. Но ползата в Румъния към тъкмо тази ваксина понижава сензитивно, поради изявленията за странични резултати. Макар в Румъния да има сигнали за 5945 нежелани реакции от " АстраЗенека " против 6654 от имунизацията на " Пфайзер " / " БиоНТех ". В момента пораства броят на искащите румънци за имунизацията на " Джонсън и Джонсън ", най-много поради обстоятелството, че се ползва еднократно.

В Гърция броят на имунизираните надвиши 5,57 млн. В момента здравните управляващи разискват дали да разрешат и на деца от 12 до 15 години да се ваксинират против ковид. Вероятно такова решение ще бъде взето първоначално за деца, за които рискът за здравето при вероятно заразяване с COVID-19 е по-висок.

Англия пък реши да приема единствено на Терминал 3 на летище " Хийтроу " идващите в Лондон от 43-ите страни, които се намират сега в така наречен " червен списък ". В това число попадат идващите от Индия, Пакистан, Филипините, Кения и Бангладеш. Досега те се сливаха с идващите от страни от така наречен " зелен " и " кехлибарен " описи. 

Бразилия ще затвори за неустановен период границите си за чужденци, независимо от тяхната народност. Причината е в увеличената отново заплаха от разпространяването на ковид. Все още не е оповестена началната дата за влизане в действие на мярката, препоръчана от Националната организация за санитарна ревизия (Anvisa). Бразилия е на трето място в света по открити случаи на болестта (16 547 674 души) след Съединени американски щати (34 113 146 души) и Индия (28 175 044 души), а е на второ място по смъртност от вируса (462 966 души) след Щатите (609 767 души).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР